CENTRUL DE CERCETARE

TITULESCU_sigla

Miercuri, 29 aprilie 2015, a avut loc ședința de constituire a Centrului de Cercetare al Fundației Europene Titulescu. La propunerea președintelui FET, dl. Adrian Năstase, un grup de inițiativă, format din istoricii Florian Banu, Alin Spânu și Liviu Țăranu, a prezentat proiectul unui centru de studii a cărui misiune principală constă în dezvoltarea unui solid program de cercetare istorică, ale cărui rezultate să contribuie la o mai bună înțelegere a trecutului (de către specialiști și publicul larg). Totodată, Centrul își propune să atragă în zona de cercetare studenți din anii terminali ai facultăților cu profil socio-uman, care să abordeze în studiile lor teme fundamentale de istorie și politică externă.

Activitatea Centrului se va desfășura pe două direcții:

 1. Organizarea de evenimente academice (mese rotunde, dezbateri, lansări de carte) la care să participe specialiști de marcă (istorici, diplomați, analiști etc.)

și

 1. Elaborarea și publicarea de studii și volume de documente referitoare la politica externă și situația internă a României (1877-1989): influențe și reacții la contextul european și regional, miniștrii de externe (biografii, activitate, discursuri, realizări); diplomația românească în alianțele politico-militare etc.

3 thoughts on “CENTRUL DE CERCETARE”

 1. Buna ziua,
  Ma numesc Anda Comanescu si in primul rand doresc sa va multumesc pentru activitatea pe care o prestati!
  As fi interesata sa particip la o conferinta sau o dezbatere pe tema Uniunii Europene si in ce masura este UE cea mai buna optiune pentru Romania.
  Inteleg ca avem parte de fonduri nerambursabile si burse din bani europeni insa ca cetatean de rand – eu sunt dezamagita sa aflu ca toate firmele noastre mari se privatizeaza iar profitul nu ramane in tara.
  As dori sa aflu parerea specialistilor despre acest subiect.

 2. Stimat Centru de Cercetare As dori sa va cer parerea cu privire la modul cel mai potrivit de a crea in comitet de cercetare si consultare cu privire la relatiile de cooperare si parteneriatele de investitii ale unei firme private PivexSmartGrid http://www.pivexplatformblacksea.eu avand in vedere un proces pe rol la Curtea Europeana de Justitie si Curtea Supreme de Justitie Bucuresti firma contribuind in prezent la crearea unui sistem informatic de retele de stakeholderi, suporteri si colaboratori pentru studii de fezabilitate si documentatii proiecte. Cu stima Julia Platona

 3. GEORGE EDUARD ROGHINA

  FUDATIA TITULESCU: ,,NUNCA, VA FI FOST, AL MEU BUSTUL, DIN FUNDATIE, CA IL IUBESC, SI PRETUIESC, CA PE PROPRIUL, MEU GARAMOND, SI AL MEU IBRAILEANU, VA FI LA RANDU-I, ZDRENTUIT, PRETUIT. E, AL, TARE-LEA, PRINTISOR, DE PE BUST, PE SCAUN, E CU LUMANAREA SI JILT, AP. 9, N-ARE”. GEORGE EDUARD ROGHINA, un exacerb., sarut mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top