CSS – Centrul de Studii Strategice

TITULESCU_sigla CSS

În 2006, a fost creat Centrul de Studii Strategice, un forum de dezbateri privind problemele contemporane şi relaţiile internaţionale actuale, în principal la nivel european şi euro-atlantic.

CSS este o structură complet independentă care elaborează studii şi analize strategice pe teme politice şi de securitate, prin examinarea chestiunilor care ţin de politica externă şi de securitatea internaţională atât în ceea ce priveşte tendinţele emergente, cât şi efectele lor pe termen lung, la nivel global şi regional. În acest cadru în care aspectele politice, economice şi geostrategice sunt abordate unitar, sunt analizate interesele României, implicarea şi luările sale de poziţie în dosare de actualitate, exerciţiul şi sinteza  acestor dezbateri reprezentând un util instrument pentru decidenţii politici. Întâlnirile se bucură de prezenţa activă a unor jurişti, istorici, sociologi, analişti politici, diplomaţi şi jurnalişti. Constant, CSS invită la aceste evenimente analişti ai centrelor de cercetare şi personalităţi din lumea academică şi a societăţii civile.

Prim Miniştri ai unor state europene, numeroşi miniştri ai afacerilor externe, judecători la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, înalţi oficiali din sistemul ONU şi al Uniunii Europene, ambasadori români şi străini, profesori universitari şi experţi au luat cuvântul de la tribuna CSS.

CSS elaborează analize şi sinteze pe teme de actualitate şi editează un buletin trimestrial care reflectă tematica activităţilor organizate sub auspiciile sale.

 

Scroll to Top