Centrul de Cercetare al Fundației Europene Titulescu

Miercuri, 29 aprilie 2015, a avut loc ședința de constituire a Centrului de Cercetare al Fundației Europene Titulescu. La propunerea președintelui FET, dl. Adrian Năstase, un grup de inițiativă, format din istoricii Florian Banu, Alin Spânu și Liviu Țăranu, a prezentat proiectul unui centru de studii a cărui misiune principală constă în dezvoltarea unui solid program de cercetare istorică, ale cărui rezultate să contribuie la o mai bună înțelegere a trecutului (de către specialiști și publicul larg). Totodată, Centrul își propune să atragă în zona de cercetare studenți din anii terminali ai facultăților cu profil socio-uman, care să abordeze în studiile lor teme fundamentale de istorie și politică externă.

Activitatea Centrului se va desfășura pe două direcții:

  1. Organizarea de evenimente academice (mese rotunde, dezbateri, lansări de carte) la care să participe specialiști de marcă (istorici, diplomați, analiști etc.)

și

  1. Elaborarea și publicarea de studii și volume de documente referitoare la politica externă și situația internă a României (1877-1989): influențe și reacții la contextul european și regional, miniștrii de externe (biografii, activitate, discursuri, realizări); diplomația românească în alianțele politico-militare etc.

Florian Banu

Alin Spânu

Liviu Țăranu

 

 

 

1 thought on “Centrul de Cercetare al Fundației Europene Titulescu”

  1. Pingback: ป้ายกรุงเทพ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top