Adunarea generală a Fundației Europene Titulescu

Miercuri, 23 septembrie 2015, s-a desfășurat reuniunea Adunării generale a Fundației Europene Titulescu. Ordinea de zi a inclus, printre altele:

– prezentarea Raportului de activitate pentru perioada 1 decembrie 2011 – 15 septembrie 2015;

– propunerile pentru activitățile viitoare ale fundației;

– propunerile privind acordarea Premiului Internațional Nicolae Titulescu pe anul 2014;

– admiterea de noi membri;

– alegerea noului Consiliu al FET.

Membrii Adunării generale au aprobat Planul de acțiune al fundației pentru perioada următoare, plan care prevede continuarea manifestărilor – dezbateri, conferințe, prelegeri – pe teme de actualitate din domenii precum relațiile internaționale, securitate și diplomație. De asemenea, s-a decis consolidarea activităților fundației sub egida Centrului de cercetare recent înființat la FET în scopul studierii istoriei și al promovării tinerei elite academice, prin elaborarea și publicarea de studii și volume de documente referitoare la politica externă a României și situația internă a României în perioada 1877-1989. Nu în ultimul rând, a fost aprobată derularea unor proiecte în parteneriat cu instituții din România și străinătate.

Premiul Internațional Nicolae Titulescu pe anul 2014 urmează a fi decernat, în cadrul unei ceremonii oficiale care se va avea loc în luna decembrie, d-lui ambasador Nicolae Ecobescu, pentru coordonarea seriei de volume România – Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii Războiului Rece, apărute sub egida FET.

Cu ocazia reuniunii, Adunarea generală a ales membrii noului Consiliu al Fundației Europene Titulescu.

Adrian Năstase a fost reconfirmat în funcția de președinte al acestei structuri. Din Consiliu fac parte, ca membri de drept, acad. Ionel Valentin Vlad – președintele Academiei Române, și Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe. Vicepreședinți ai Consiliului au fost aleși academicienii Dan Berindei și Răzvan Theodorescu, precum și Florin Georgescu – prim-viceguvernator al Băncii Naționale. Printre membri figurează acad. Cătălin Zamfir – președintele Institutului Social Român, senatorul Titus Corlățean, ambasadorii Gheorghe Tinca și Paraschiva Bădescu, Laurențiu Guțică-Florescu – directorului Muzeului de istorie Olt ș.a. Adunarea a decis includerea de noi membri în componența Consiliului FET, printre care Radu Boroianu – președintele Institutului Cultural Român, istoricul Liviu Țăranu, lect.univ. Bogdan Antoniu – Facultatea de istorie a Universității București, Radu Timiș – CEO Cristim, și Adrian Ursu, realizator Antena 3. Secretar general a fost reales Adrian Dobre.

Ordine de zi

Raport de activitate FET 2011-2015

Leave a Comment

Scroll to Top