Președintele FET, lector invitat în cadrul Cursurilor Internaționale ”Nicolae Titulescu”

Prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele Fundației Europene Titulescu, a participat luni, 5 octombrie 2015, în calitate de lector invitat, la cea de-a XXII-a ediție a Cursurilor Internaționale Nicolae Titulescu pentru tinerii diplomați, desfășurată la Brașov. Tema prelegerii domniei-sale a fost Drept internațional sau suveranitate?

”Programul de diplomaţie publică „Cursurile Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi” a debutat în anul 1991 şi s-a bucurat de un interes constant din partea participanţilor, deopotrivă lectori şi cursanţi, români şi străini.

În plan simbolic, importanţa organizării cursurilor derivă din perpetuarea tradiţiei de cinstire a memoriei diplomatului român, Nicolae Titulescu, şi de rememorare a activităţii sale.

O componentă esenţială a cursurilor este reprezentată de latura academică a prelegerilor, care permite tratarea, la un nivel ridicat, a unor teme de actualitate ale scenei politico-diplomatice internaţionale actuale, precum şi prelegeri privind subiecte relevante din domeniul istoriei, diplomaţiei şi culturii române.

Timp de o săptămână, diplomaţi din Centrala MAE şi de la misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti participă la seminarii, prelegeri de politică externă, susţinute de experţi în relaţii internaţionale şi diplomaţi de carieră. Din punct de vedere educaţional, proiectul îşi propune să contribuie la formarea profesională a cursanţilor şi la promovarea unei imagini adecvate a diplomaţiei româneşti în rândul participanţilor.” (sursa: mae.ro)

 

5 thoughts on “Președintele FET, lector invitat în cadrul Cursurilor Internaționale ”Nicolae Titulescu””

  1. Pingback: Buy Morphine Sulfate online overnight

  2. Pingback: Devops Services Company

  3. Pingback: Clicking Here

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top