Câștigătorii Concursului de eseuri ,,Valorile universal umane care-mi ghidează viaţa”

Câștigătorii concursului de eseuri sunt:

Premiul I: Dariana-Andreea VIȘOIU (Clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” – Câmpulung, jud. Argeş), cu textul ”Dreptul la fericire”

Premiul II: Ana-Maria DUMBRAVĂ (Clasa a X-a, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” – Bucureşti), cu textul ”Drumul spre alții trece prin noi”

Premiul III: Camelia TASBAC (Clasa a XII-a, Colegiul Național ”Dinicu Golescu” – Câmpulung, jud. Argeș), cu textul ”Viața este un cadou”

Mențiune: Miruna BANEA (Clasa a V-a, Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”– Galați) cu textul ”Valorile umane care-mi ghidează viața”

Premiile le vor fi înmânate câștigătorilor joi, 10 decembrie a.c., începând cu ora 16.30, la Casa Titulescu, în prezența președintelui fundației, dl. Adrian Năstase. 

Motto: „Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiința și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.”— Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului a Națiunilor Unite

Cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, Fundația Europeană Titulescu și Colegiul Național ”Octav Onicescu” din București au lansat un concurs de eseuri cu tema Valorile universal umane care-mi ghidează viaţa.

Concursul a promovat valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play,  competitivitatea, munca în echipa și comunicarea interpersonală.

Participarea la concurs a fost complet gratuită și deschisă tuturor tinerilor interesați de această temă, în mod special elevi și studenți.

Documente de suport:

Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (Paris, 10 decembrie 1948)

Convenția pentru protecția drepturilor omului și libertăților fundamentale a Consiliului Europei (Roma, 4 noiembrie 1950)

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene

Dariana Andreea Visoiu – Dreptul la fericire

Camelia Tasbac – Viata este un cadou

Banea Miruna – Valorile umane care-mi ghideaza viata

Ana Maria Dumbrava – Drumul spre altii trece prin noi

 

 

 

12 thoughts on “Câștigătorii Concursului de eseuri ,,Valorile universal umane care-mi ghidează viaţa””

  1. Pingback: CZ Pistols For Sale

  2. Pingback: เว็บมวยราคาดีที่สุด

  3. Pingback: โปรแกรมพรีเมียร์ลีก

  4. Pingback: ห้องพักรายวัน ใกล้คู้บอน

  5. Pingback: ประตู wpc

  6. Pingback: ตกแต่งภายในหาดใหญ่

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top