Vernisaj Pascin la Fundația Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 10 octombrie 2018, începând cu ora 16:00, vernisajul expoziției de grafică Jules Pascin, deschisă în perioada 10 – 19 octombrie, la sediul Fundației, din Șoseaua Kiseleff, nr. 47.

Jules Pascin a fost un pictor francez expresionist născut în Bulgaria, însă cu numeroase conexiuni în țara noastră. Cunoscut sub pseudonimul “Prințul de Montparnasse”, Pascin a pictat într-o manieră asemănătoare  fauvismului sau cubismului și a realizat numeroase ilustrații de carte. În prezent, o parte din lucrările sale se găsesc în colecțiile Muzeului Metropolitan de Artă din New York, ale Muzeului Luvru din Paris sau ale Institutului de Artă din Chicago.

În cadrul expoziției, vor fi prezentate publicului 129 desene, gravuri și litografii realizate de Jules Pascin, precum și 28 de albume ce cuprind operele sale. Adrian Năstase,  proprietarul acestor lucrări, urmează să le doneze, după închiderea expoziției, Muzeului comunei Cornu.

Vernisaj:

  • Miercuri, 10 octombrie 2018, orele 16:00

Durata expoziție:

  • 11 octombrie – 19 octombrie

Program:

  • De luni până vineri      –  9:00 – 17:00
  • Sâmbătă și duminică  – 10:00 – 14:00

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

 

Leave a Comment

Scroll to Top