Conferințele Fundației Europene Titulescu

Consecventă misiunii asumate încă de la înființare, Fundația Europeană Titulescu este, prin excelenţă, un loc de intersecţie: al oamenilor, al ideilor, al valorilor, al principiilor, al proiectelor. Un loc plin de viaţă, un loc  care absoarbe şi oferă, la rândul său, energie vibrantă pentru toţi cei care sunt pregătiţi să o primească. Un spaţiu al uceniciei, dar şi al consacrării. Fundaţia Europeană Titulescu este spaţiul în care viziunea viitorului se naşte din substanţa trecutului.

Ca formă de răspuns la numeroasele mesaje transmise de oameni din diferite localități ale țării, FET lansează un proiect dedicat publicului larg din România – Conferințele Fundației Europene Titulescu. Prin acest nou proiect, dorim să oferim tuturor celor interesați de activitățile noastre oportunitatea de se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar și de a participa la dezbateri/conferințe/prelegeri pe teme care preocupă societatea românească. Astfel, vom fi prezenți în diferite orașe din țară și ne vom bucura să îi întâlnim, la rândul nostru, pe toți aceia care ne împărtășesc priuncipiile și valorile căci ”FET este locul unde temele care contează în viaţa prezentă şi viitoare a neamului romanesc sunt dezbătute, este locul care oferă soluţii şi argumente.”

Primul eveniment din această serie de întâlniri se va desfășura joi, 9 mai a.c., începând cu ora 11:00, la Muzeul județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui. Tema conferinței este ”Tratatele de pace 1919 – 1920”.

Alocuțiuni:

  • Președintele Fundației, prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE – ”Titulescu și sistemul tratatelor de pace de la Paris”
  • dr. Alin SPÂNU, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureșt – ”Secția Informații din Marele Cartier General arată „îndreptățirea și necesitatea Unirii Transilvaniei cu România” (1918)”
  • dr. Liviu ȚĂRANU, CNSAS, membru al Consiliului FET – ”De la statutul de învingător la cel de învins – România și Conferințele de Pace de la Paris (1920 și 1947)”

Organizator – Ramona Maria MOCANU, director al Muzeului județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui.

Prietenii Fundației Europene Titulescu sunt așteptați să participe în număr cît mai mare la acest eveniment.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top