Cursurile internaţionale “Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi au început la Poiana Braşov

Secretarul de stat pentru relații bilaterale și afaceri economice în spațiul global, Monica Gheorghiță, a inaugurat în data de 20 iulie 2019, cea de-a XXVI-a ediţie a Cursurilor internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi. Tema din acest an este ”Diplomacy and leadership: what role for EU in the 21st Century?”.

Deschiderea oficială a cursurilor a avut loc în prezenţa autorităţilor locale, în cadrul ceremoniei Te Deum dedicată omagierii memoriei marelui diplomat şi om politic român Nicolae Titulescu. Ceremonia a fost organizată la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Braşovului. Acţiunea a continuat cu un mesaj adresat de secretarul de stat Monica Gheorghiță celor 60 de tineri diplomați participanţi la cursuri, provenind din 40 de ţări, alături de care s-au aflat șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la București reprezentate la această activitate.

Programul de diplomaţie publică Cursurile internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe, a debutat în 1991 și reprezintă, în plan simbolic, perpetuarea tradiţiei de cinstire a memoriei marelui om de stat, diplomatului, personalităţii de prim rang a scenei internaţionale care a fost Nicolae Titulescu.

Ajuns, în acest an, la un prag de maturizare prin organizarea celei de-a XXVI-a ediţii, programul se înscrie în seria momentelor de referinţă privind activitatea ministerului, care reflectă evoluţiile din politica externă a ţării şi, nu în ultimul rând, din societatea românească.

Cursurile contribuie la dezvoltarea cunoştinţelor în sfera relaţiilor internaţionale şi a diplomaţiei, dar şi la aprofundarea anumitor cunoştinţe specifice privind cultura, tradiţiile şi politica externă din spaţiul românesc. Până acum, peste 650 de tineri diplomaţi, mare parte dintre aceştia străini, au beneficiat de acest program de pregătire, iar anul acesta, s-au alăturat încă 60 de diplomaţi străini şi români.

 

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

1 thought on “Cursurile internaţionale “Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi au început la Poiana Braşov”

  1. Pingback: browning a5 for sale

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top