Conferințele Fundației Europene Titulescu – Târgu Mureș

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Muzeul Județean Mureș, Consiliul Județean Mureș și Palatul Culturii – Târgu Mureș vă invită joi20 februarie 2020ora 10.30 la conferința:

„Elite politice și culturale în politica externă a României interbelice”.

 

Conferențiar:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE

 

Invitați:

Prof. univ. dr. ing. Vasile BOLOȘ
Dr. Ionuț COJOCARU
Dr. Liviu ȚĂRANU

 

Coordonator proiect:

Adina RENȚEA

 

Evenimentul va avea loc în incinta Palatului Culturii din Târgu Mureș – Str. George Enescu nr. 2.

Ca motto al conferinței consemnăm un fragment de mare actualitate din, poate, cel mai important discurs al lui Nicolae Titulescu, rostit în anul 1937, la Universitatea din Bratislava, în care marele diplomat român pledează pentru Ordinea în gândire:

„Trăim într-o epocă tulbure fără precedent în istorie. Se spune că voim să evităm războiul şi totuşi el este foarte aproape, dar ochii noştri refuză să-l vadă. Se spune că lumii îi lipseşte o doctrină care să constituie firul ei conducător, şi totuşi există, sub ochii noştri, două doctrine: una, mai restrânsă, care luptă pentru realizarea unităţii Europei pe baza ideologiei sale şi alta, mai generală, dar care nu şi-a dat încă seama de ameninţarea care o pândeşte şi care nu numai că nu a început lupta pentru legitima ei apărare, dar nici nu s-a gândit încă la asocierea intereselor, care trebuie să preceadă această luptă. Se spune că voim să trăim sub domnia legii internaţionale şi totuşi lumea asistă impasibilă la violarea ei repetată şi la zeificarea celor care o realizează, fericită dacă aceştia din urmă consimt să accepte o convorbire, faptele împlinite nefiind niciodată repuse în cauză. Lumea resimte azi o nevoie care primează asupra tuturor celorlalte: Ordinea în gândire”.

Evenimentul face parte din proiectul „Conferințele Fundației Europene Titulescu”. Prin acesta, dorim să oferim tuturor celor interesați de activitățile noastre oportunitatea de se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar și de a participa la dezbateri/conferințe/prelegeri pe teme care preocupă societatea românească. Astfel, vom fi prezenți în diferite orașe din țară și ne vom bucura să îi întâlnim, la rândul nostru, pe toți aceia care ne împărtășesc priuncipiile și valorile căci ”FET este locul unde temele care contează în viaţa prezentă şi viitoare a neamului romanesc sunt dezbătute, este locul care oferă soluţii şi argumente.”

Vă așteptăm!

 

1 thought on “Conferințele Fundației Europene Titulescu – Târgu Mureș”

  1. Pingback: 4 เกมสล็อตทำเงินดี แตกง่าย ที่แนะนำ ของค่าย Red Tiger

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top