Lansarea Albumului ”Nicolae Titulescu – un mare Român, un mare European, un mare Contemporan” (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 25 ianuarie 2022, începând cu ora 16.30, lansarea albumului ”Nicolae Titulescu – un mare Român, un mare European, un mare Contemporan” (ediția a II-a revăzută și adăugită). Coordonatorul acestei ediții este prof.univ.dr. Dumitru Preda.

Volumul a fost elaborat în cadrul Proiectului „Nicolae TITULESCU – 140 de ani de la naşterea Omului de Stat, juristului şi Diplomatului român de talie europeană”, finanțat de Guvernul României prin Secretariatul General, proiect derulat de Fundația Europeană Titulescu în 2022.

Invitați speciali: dl. Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, acad. Răzvan Theodorescu, Vicepreședinte al Academiei Române, dl. Marian Neacșu, Secretar General al Guvernului României, ambasador Traian Hristea, Secretar de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice în cadrul Ministerului afacerilor externe, prof.univ.dr. Ioan Scurtu, istoric, dl. Mihai Nicolae, Director general al Editurii Stefadina și prof.univ.dr. Dumitru Preda, director științific al FET. Moderator: prof.univ.dr. Adrian Năstase, președintele Fundației Europene Titulescu.

”În galeria personalităţilor care au marcat secolul trecut, marcat de mari realizări, dar şi de enorme suferinţe pentru naţiunea română, Nicolae Titulescu se distinge ca unul din cei mai iluştri mentori ai noştri. Şi aceasta, pentru că el a ştiut să împletească datoria cu dragostea de patrie pentru a găsi justa măsură între interesele ţării şi interesele continentului şi ale lumii întregi. Cu această măsură noi, românii, contribuim astăzi la solidaritatea comunității internaționale.

Aniversarea, în 2022, a 140 de ani de la naşterea Patronului Diplomaţiei române s-a constituit, pe aceste coordonate, într-un eveniment de profundă importanţă şi semnificație naţională. Datoria noastră față de moștenirea titulesciană – subliniem încă o dată – a fost și rămâne enormă. Ea este o operă de interes naţional plină de devotament, făcută de adevăraţi profesioniști şi de buni români. În pofida diverselor adversităţi şi obstacole întâmpinate Fundaţia Europeană Titulescu a reprezentat nucleul creator al numeroaselor şi diverselor proiecte destinate valorificării superioare a acestei însemnate moșteniri.” (extras din Prefața la ediția a II-a, semnată de prof.univ.dr. Adrian Năstase, Președinte fondator al Fundației Europene Titulescu)

Evenimentul se va desfășura la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1 și va fi transmis live pe canalul de YouTube al FET.

Sponsor principal al Fundației Europene Titulescu – Croco. 

 

 

2 thoughts on “Lansarea Albumului ”Nicolae Titulescu – un mare Român, un mare European, un mare Contemporan” (ediția a II-a revăzută și adăugită)”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top