Conferința cu tema ”Lecțiile lui Nicolae Titulescu”, la Pucioasa

În cadrul seriei ”Conferințele Fundației Titulescu”, ne face plăcere să vă invităm să participați vineri, 17 martie 2023, la conferința cu tema ”Lecțiile lui Nicolae Titulescu”, susținută de prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul se va desfășura la Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa, începând cu ora 11:00, el făcând parte din seria de manifestări organizate de Fundaţia Europeană Titulescu, cu scopul de a face cunoscută opera politico-diplomatică a patronului său spiritual, de a readuce în actualitate  memoria marelui om politic şi diplomat român Nicolae Titulescu, de a stimula interesul pentru personalitatea şi opera sa, de a încuraja cercetarea şi de a publica  volume care să cuprindă scrierile sale (documente oficiale, lucrări ştiinţifice în varii domenii, conferinţe, cursuri universitare, corespondenţă).

Cu ocazia conferinței, va fi amenajată și o micro-expoziție care include obiecte care au aparținut marelui diplomat: jurnalele anilor 1920-1930, paşapoartele, ciocănelul folosit în calitate de președinte al Adunării Generale a Societății Națiunilor, precum și câteva însemne oficiale: Steaua României, de Pace, în grad de Mare Ofițer, acordată de Regele Carol al II-lea , medalia oficială a primei adunări a Societății Națiunilor, lenta şi drapelul de pe sicriu la reîntoarcerea în ţară de la Cannes, trusa de birou.

Tot cu acest prilej, Fundaţia Europeană Titulescu va face o donaţie consistentă de volume despre opera politico-diplomatică a lui Titulescu, editate de fundaţie de-a lungul celor 32 de ani de existenţă și va oferi Colegiului care poartă numele patronului său spiritual o serie de copii după documente importante privind educarea şi formarea lui Nicolae Titulescu: certificat naştere, certificat de absolvire a a clasei a-IV-a a Institutului băieţi J. Javet, cu media generală 9,84, lista premianţilor liceului Carol I pentru anul 1899-1900.

Îi invităm pe toți elevii, profesorii și iubitorii de istorie din Pucioasa să ia parte la acest eveniment.

Sponsorii FET: Croco, Computerland și Biofarm S.A.

 

 

Leave a Comment

Scroll to Top