,,Amorsarea” Revoluției. România anilor ’80 văzută prin ochii Securității

Despre Revolutie si anul 1989 la Fundatia Europeana Titulescu

Despre regimul comunist si despre evenimentele din decembrie 1989 nu se vor scrie niciodata suficiente carti astfel incat sa nu mai fie nimic de spus si totul sa fie cunoscut pe deplin. Fiecare volum nou dedicat acestor subiecte scoate la lumina noi detalii, noi informatii care, puse impreuna, completeaza treptat istoria recenta a Romaniei.

Lucrarile „Amorsarea Revolutiei. Romania anilor ’80 văzuta prin ochii Securitatii”, de Florian Banu, si „Romanii In ,,Epoca De Aur’’. Corespondenta din anii ’80”, de Liviu Taranu, reprezinta noi piese care se adauga istoriei Romaniei. Cele doua volume, lansate astazi de Fundatia Europeana Titulescu impreuna cu Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989, au avut acelasi obiectiv, cel de a informa si de a prezenta aspecte poate necunoscute pentru unii dintre noi, poate traite de catre altii,  despre viata din perioada comunista si despre evenimentele din 1989.

Participanti de marca au trecut astazi pragul Casei Titulescu, E.S domnul Ion Iliescu, presedinte al Colegiului National al IRRD, si domnul Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului CNSAS, sustinand prelegeri despre importanta acestor volume si semnificatiile cunoasterii evenimentelor istorice. „Revolutia in sine este un proces care duce la transformari profunde in societate, vizand in special relatiile politiceDin acest motiv, anul 1989 este caracterizat ca unul revolutionar, care a dus la prabusirea unui sistem neperformant”, a subliniat E.S domnul Ion Iliescu. Studierea perioadei comuniste si a evenimentului din 1989 nu ar putea avea loc fara accesul la documentele arhivei CNSAS, „a treia arhiva din Europa, dupa cea din Germania si Polonia, care are 24 de kilometri de arhive. Acest lucru reprezinta o mina de aur pentru istorici”, dupa cum a afirmat domnul Dinu Zamfirescu, ”care le permite sa prezinte cat mai exact desfasurarea actiunilor”.  

Scroll to Top