Fondatorul Mişcării Eurasia, la Fundaţia Europeană Titulescu

Unii îl consideră un important filosof, sociolog şi politolog. Alţii îl etichetează drept ideologul neo-eurasiatismului şi promotor al unor teorii geopolitice obscure. Depinde în care parte a lumii te afli. Oricum ar fi, Aleksandr Gelyevich Dugin este un personaj interesant care s-a aflat în vizită la Fundaţia Europeană Titulescu, la data de 16 septembrie 2013.

Pasionat de Lucian Blaga şi prieten cu Jean Parvulesco, el mi-a mărturisit admiraţia sa pentru cultura românească şi mi-a împărtăşit câteva dintre ideile care, în viziunea sa, constituie punţi de legătură cu spaţiul eurasiatic, cea mai importantă dintre acestea fiind filonul ortodox profund al identităţii şi spiritualităţii româneşti. Desigur, discuţia a fost mult mai amplă, fiind abordate atât evoluţiile actuale în plan internaţional, cât şi posibile scenarii legate de viitoarea configuraţie geo-strategică a lumii.

Aleksandr Dughin este autor al unor cărţi precum “Bazele geopoliticii” (1996) sau “Cea de-a patra teorie politică”(2012) şi este director al Centrului de Studii Conservatoare din cadrul Facultăţii de Sociologie a Universităţii “Lomonosov” din Moscova.

(sursa: Blog Adrian Năstase)

8 thoughts on “Fondatorul Mişcării Eurasia, la Fundaţia Europeană Titulescu”

  1. Pingback: โรงแรมสุนัขเข้าได้

  2. Pingback: Medicijnen bestellen zonder recept bij Benu apotheek vervanger gevestigd in Arnhem

  3. Pingback: Infy

  4. Pingback: i thought about this

  5. Pingback: ผลบอล

  6. Pingback: Firearms For Sale

  7. Pingback: go x honolulu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top