Dimitrie C. Brătianu

Fundatia Europeana Titulescu si Asociatia de Drept International si Relatii Internationale au continuat astazi seria prelegerilor dedicate profilului european al Romaniei prin conferinta dedicata marelui om politic si diplomat, Dimitrie C. Bratianu, a activitatii si a importantelor sale realizari.

Aceasta conferinta se incadreaza in seria celor care au adus un omagiu activitatilor altor mari personalitati politice, reprezentanti de marca ai statului roman.

Secretarul Executiv al Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale, domnul ministru consilier Gheorghe Lupes, a declarat ca „Dimitrie C. Bratianu este un adevarat promotor al europenismului, un reper care ne incita sa dezbatem asupra profilului european al Romaniei”. Figura importanta a galeriei marilor diplomati si oameni politici romani ai secolului XIX, Dimitrie Bratianu a participat activ la toate evenimentele premergatoarea infaptuirii Unirii de la 1859.

Activitatile politico-diplomatice ale lui Dimitrie C. Bratianu, fiul stolnicului Constantin Brătianu și fratele liberalului Ion C. Brătianu, ne-au fost prezentate, cu detalii ce pot fi expuse doar de catre un cunoscator fin. Domnul Andrei Capusanu, membru al Diviziei Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, a afirmat ca „Dimitrie C. Bratianu este un fauritor al Romaniei moderne, al unei Romanii Europene, care mai presus de orice a pus interesele statului sau”.

Este remarcabil faptul ca cea mai importanta generatie de diplomati din istoria noastra a sacrificat tot pentru a promova interesele Romaniei, iar Dimitrie Bratianu nu a fost o exceptie. El a sustinut cauza romana la Paris, la Constantinopol si si-a dedicat intreaga activitate tarii sale.

Un adevarat patriot, un european convins, Dimitrie Bratianu a fost unul dintre cei care au contribuit foarte mult la dezvoltarea Romaniei, la „intoarcerea ei in Europa”. Asa cum a declarat si domnul ministru consilier Gheorghe Lupes, „Dimitrie Bratianu este purtatorul unei mari constiinte, a lasat posteritatii o amintire de neuitat, o Romanie moderna, o Romanie Unita, o Romanie europenizata”.

 

 

11 thoughts on “Dimitrie C. Brătianu”

  1. Pingback: https://www.advantageja.eu/supplements/phenq-reviews-know-ingredients-pros/

  2. Pingback: https://www.kentreporter.com/reviews/phenq-reviews-urgent-side-effects-warning-honest-customer-truth/

  3. Pingback: superkaya slot

  4. Pingback: buy cocaine online

  5. Pingback: มาทำความรู้จักกับเว็บพนันออนไลน์ LSM99

  6. Pingback: ข่าวบอล

  7. Pingback: read

  8. Pingback: ออกแบบเว็บไซต์

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top