Lansarea lucrării ”Pagini din diplomaţia României („semper fidelis patriae“)” vol. IV, la Ministerul Afacerilor Externe

Fundatia Europeana Titulescu a participat luni, 29 octombrie, reprezentata de Directorul Executiv, domnul George G. Potra, si Secretarul General, domnul Adrian Marius Dobre, la evenimentul de lansare al celui de-al patrulea volum „Pagini din diplomatia Romaniei”, in cadrul programului „Cartea lunii la MAE”, lansare de carte a carei premiera s-a desfasurat la Fundatia Europeana Titulescu.

Directorul Executiv al Fundatiei Europene Titulescu, istoricul George G Potra, domnul ambasador Ion M. Anghel si Prof. Univ. Viorica Moisuc  au vorbit despre importanta acestei carti pentru istoria diplomatiei romanesti, despre mostenirea ultimilor 50 de ani lasata de membrii corpului diplomatic roman, despre relevanta Romaniei in cadrul afacerilor internationale si despre locul acesteia pe scena europeana.

Manifestarea s-a desfasurat in prezenta E.S. domnului Titus Corlățean, Ministrul Afacerilor Externe.

Diplomatii de cariera, au servit in diferite state, in diferite perioade, iar experienta obtinuta in urma participarii directe la evenimente cheie pentru istoria europeana, sau globala, ofera completari si informatii esentiale pentru o mai buna intelegere a politicii externe a Romaniei din acea perioada.

La aceasta lansare au participat ambasadorii straini acreditati la Bucuresti, alti membri ai corpului diplomatic strain, membrii corpului diplomatic roman, dar si reprezentanti ai comunitatii academice si stiintifice.

Motivarea scrierii acestei lucrari a fost expusa de domnul ambasador Ion M. Anghel, domnia sa afirmand ca prin memoriile diplomatilor romani s-a demonstrat ca Romania a avut o politica externa, una independenta, fiind respectata de toate celelalte state. Importanta cartii, in sensul unei cunoasteri depline a trecutului, a fost subliniata de Prof.Univ Viorica Moisuc, domnia sa sustinand ca lucrarea este un ansamblu de expuneri asupra unor aspecte care nu pot fi cunoscute de cei care nu fac parte din corpul diplomatic.

Directorul Executiv al Fundatiei Europene Titulescu, George G Potra, a punctat relevanta lucrarii si a invitat la scrierea in continuare a memoriilor diplomatilor romani, la construirea unei istorii solide a diplomatiei romanesti: „studiile din aceste volume apara o institutie fundamentala, o institutie cu o experienta solida, cu o capacitate creatoare si convingatoare – diplomatia romaneasca”.

 

7 thoughts on “Lansarea lucrării ”Pagini din diplomaţia României („semper fidelis patriae“)” vol. IV, la Ministerul Afacerilor Externe”

  1. Pingback: ข้อดีของการเล่นเกม NetEnt slot ผ่านเว็บทางเข้า 2lotvip

  2. Pingback: buy suboxone online

  3. Pingback: https://sexorigin.com/tx3/out.php?s=64&u=https://casino-spin.de/

  4. Pingback: https://ireland-guide.com/clean-and-redirect-url.php?request=https://devs.ng/genybet-nigeria-review/

  5. Pingback: 태국밤문화

  6. Pingback: รับออกแบบระบบ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top