Lansarea volumului “Domnului consul general, cu aleasă stimă. Rio de Janeiro 199… Însemnări diplomatice”

Fundația Europeană Titulescu a organizat miercuri, 28 ianuarie 2015, de la orele 16.00, lansarea volumului “Domnului consul general, cu aleasă stimă. Rio de Janeiro 199… Însemnări diplomatice”, semnat de dl. ambasador Sicu V. MACOVEI. Alături de domnia-sa au luat cuvântul dl. ambasador Stelian OANCEA, dl. ambasador Ion POROJAN și dl. ministru consilier Ion TURTURICĂ. Invitat special la acest eveniment a fost E.S. dl. Raymundo SANTOS ROCHA MAGNO, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei în România.

Dl. ambasador Sicu V. Macovei este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Deține o carieră diplomatică încheiată cu rangul de ambasador. a avut misiuni permanente la Berlin, Madrid, Santiago de Chile, Rio de Janeiro, Montevideo și Havana. A deținut funcția de director în Centrala MAE, de vicepreședinte al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România. A publicat, la Editura Junimea, volumele de poezii “Anotimpuri aiurea” (2005), “Vânătorii de vise” (2006), “Hoț în grădina Raiului” (2007), “Abecedar de istorii și… istorioare” (2009), volumul de însemnări diplomatice “Papionul bine temperat” (2008), “Săgetător în Zodia Leului” (2010) și “La sud de Aconcagua, la nord de Istru” (2013).

Evenimentul a avut loc la Casa Titulescu, din Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.

2 thoughts on “Lansarea volumului “Domnului consul general, cu aleasă stimă. Rio de Janeiro 199… Însemnări diplomatice””

  1. Pingback: เครื่องกรองน้ำโคเวย์

  2. Pingback: จุดเด่นที่ทำให้ค่ายคาสิโน เซ็กซี่เกมมิ่ง ดึงดูดผู้ใช้งาน

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top